aic 2014 korica2016

Ministar prosvjete

Poštovani učenici – budući akademci,

2016 04 25 Page 016 Image 0001

Pred vama je akademska 2016/2017. godine u kojoj ćete započeti studiranje. Opredijelivši se za izbor studija prema sopstvenim afinitetima i talentima vi činite presudno važan izbor kao najznačajne investiranje u budućnost. Odluka o nastavku školovanja predstavlja prekretnicu u životu svakog mladog čovjeka zato je važno o njoj promisliti i donijeti je na osnovu pravih i blagovremenih informacija.

Svrha Informatora je da vam pomogne u donošenju odluke o nastavku školovanja jer sadrži informacije o uslovima studiranja i studentskom životu u Crnoj Gori. Odlučite se za studijski program koji će odgovarati vašim interesovanjima i sposobnostima, ali i obezbijediti sticanje znanja, vještina i kompetencija neophodnih za konkurentnost na tržištu rada. To će vas odvesti do krajnjeg cilja - zaposlenja koje će vam omogućiti da se u potpunosti ostvarite na profesionalnom planu.

Imajte na umu da je vaša sopstvena odluka o nastavku školovanja za koji se opredjeljujete izazov koji će vam pružiti mogućnost da uz stalno unapređenje znanja i postignuća postanete punopravni član akademske zajednice.

Kao moderna država, Crna Gora je opredijeljena da gradi društvo na znanju kao univerzalnoj vrijednosti. Stoga naš obrazovni sistem nastoji da unaprijedi kvalitet studija kao procesa u kome su studenti aktivni učesnici u kreiranju nastave. Pored usvajanja akademskih znanja studiranje treba da studentima omogući i sticanje kvalitetnih znanja primjenljivih u praksi. Naša je misija da nove generacije visokoobrazovnog kadra svoju budućnost vide u Crnoj Gori i da svojim stručnim znanjima i vizijama doprinesu bržem razvoju Crne Gore u porodici evropskih naroda.

Prije početka nove akademske godine namjera mi je da vas podržim u nastojanjima da ostvarite svoje akademske ambicije na studijama za koje se opredijelite. Želim vam uspjeh u akademskoj 2016/2017. godini kao prvom koraku do sticanja diplome!

Srećno budući akademci!

Ministar prosvjete

mr Predrag Bošković