aic 2014 korica2016

Dragi učenici!

Uskoro ćete završiti srednju školu. Jeste li već počeli razmišljati o tome šta želite da ostvarite na profesionalnom planu? Odluka koju morate donijeti je složena i zahtijeva da se ozbiljno pozabavite planiranjem karijere, ukoliko želite da budete uspješni u društvu. Zato počnite o njoj već sada da razmišljate.

Pravilan izbor škole znači zadovoljstvo u školovanju, kasnije na poslu i u cjelokupnom životu. Stoga, kao i sve važne odluke, ni ovu ne treba donositi na brzinu i površno.

Treba da upoznate sve što je važno i što utiče na izbor zanimanja. U tome vam mogu pomoći oni koji vas najbolje poznaju i stalo im je da ne pogriješite prilikom izbora zanimanja, a to su prijatelji, roditelji, nastavnici i školski psiholozi i pedagozi. Pored njih na usluzi su vam i stručnjaci naše službe za profesionalnu orijentaciju. Mi ćemo do kraja školske godine nastojati da vam pomognemo u izboru škole i zanimanja različitim vrstama informacija: brošurama, radio i tv-emisijama i savjetima, ukoliko nam se obratite na adrese i telefone koje ćete naći u ovom informatoru.

Javite nam se ako:

  • ne možete odlučiti u koju se srednju školu želite upisati;
  • želite da saznate nešto više o svojim sposobnostima i osobinama važnim za neko zanimanje;
  • želite saznati šta se, kako i o čemu radi u pojedinom zanimanju, kakve su mogućnosti zapošljavanja ili nastavka školovanja;
  • vam treba bilo kakva informacija ili savjet u vezi nastavka školovanja, doobuke ili zapošljavanja.

Mi vas očekujemo!

Akademski Informativni Centar - AIC